lördag 27 april 2013

Nationellutställning 27/4-13 PELLO


TEDDY
Vi har idag varit till Finland på nationellutställning. Vi var med om en domare på en inoff tävling tidigare i vinter/vår som skrämde Teddy men massa träning + en duktig domare som inte flög på hundarna så gick det hur bra som helst.

Det var Teddy och två till junior hanar, varav Teddy var yngst men placerade sig som först med Excellent och CK, vi blev hel nöjda :)  Sen var det tre öppenklass hanar varav bara en fick CK och när Teddy fick möta den så var Teddy heltklart den snyggare hanen och blev då även bästa hane. Efter det var det tikarna som var nio stycken och Teddy fick möta en riktigt fin unghundstik och eftersom hon var mer färdig i kroppen så blev hon BIR. Men 10 månader gammal och få åka hem med finskt Cert och BIM så är vi hel nöjda.

I Finland delas ju hundarna upp under färg så det var 17stycken övriga färger, 12 stycken svart,brun och 1 vit. Kritiken är på finska men vi fick den muntligt översatt och ska försöka få den översatt igen så vi kan skriva ner den.

Men den löd ungefär "Väl vinklad, mycket bra päls. Tilltalande huvud, något tunt nosparti. Bra prop. mycket bra svans men något tunn i bröstet. Bra rörelser från sidan något trång bak."  Något sånt där men får skriva upp kritiken här när blivit översatt igen.

Sen så var det två stycken (en finsk kennel och en svensk) som var fram och var intresserade av att få använda sig av Teddy i avel i framtiden om han visar sig frisk vid patella och ögonlysningen :) Den finska kenneln var ägare av tiken som blev BIR.

Domare:  Tuula Pratt

GIMLI
Första gången som unghund och ut sist av 5 stycken och det var SÅ lång väntan, det var inte en snabb domare men samtidigt noggrann och hon tog sig tid att prata med oss som ställde våra hundar.
Ringen däremot var jätte liten och full i sten så det var inte lätt att springa med hundarna vilket gjorde att lapphundarna inte kunde visa upp sig som de kan.
När kritiken var på finska så minns jag inte exakt vad som stod så även den får jag skriva när jag har fått den översatt och uppskriven.

Men den löd på ett ungefär: "Bra prop. Bra päls. Bra vinklad. Bra svans. Bra rörelse från sidan men trångbak. Tunn benstomme och behöver mer könsprägel"

Och när man såg vilka hundar som det gick bra för så var det inte Gimlis typ utan de stora grova pälsiga hundarna.

Domare: Mari Lackman


1 kommentar:

  1. Grattis till BIM och Cert, inte illa för en junior :) Inga bilder? skulle vara roligt att få se hur Teddy ser ut nu.

    SvaraRadera