måndag 12 november 2012

Lydnads kurs 1:1 #1

Igår var första dagen på kursen och som att det var roligt!! :) 
8 hundar i en industrilokal i grannstaden som lär sig grunderna i lydnad, till våren kommer kursen 1:2 gå av stapeln och efter det-lagom till sommaren så kanske man kommer sig ut på tävling. 

Kursen är varannan vecka så man ska få gott om tid att smälta allt man fått se och höra och provat på sin hund och få en chans att hinna träna ordentligt så att de som verkligen vill hinner träna mycket! 

Så de här första gångerna kommer det bli en hel del korvstoppning i våran huvuden, men jag älskar verkligen det upplägget på en kurs, att jag får väldigt mycket med mig hem som jag kan träna! 
Så nu är det träning av grundernas grunder som gäller, väldigt simpla men viktiga saker och det bästa är att vi inte stenhårt fokuserar på lydnads ettan utan grunder och på ett sådant sätt så att vi får hjälp med att kunna senare träna in de svårare momenten! 

Med på kursen är det 4 andra lapphundar, Josefin - Aiko, Ida - Polka, Ulle - Teeny & Kerstin - Janson.
Så det är svårt att inte ha roligt när man får träna med sina vänner och se andra lapphundar försöka lära sig samma saker för man vet ju att olika raser har olika lätt för att lära sig olika saker, men JA självklart är det även individuellt. Dessutom jätte bra för Gimli att få träna med sina kompisar, att det inte alltid är bus utan träning, sen så hoppas jag att vi kan träna tillsammans mellan kurs tillfällena. :)

//Matten

1 kommentar:

  1. Åh vad roligt, ser fram emot att läsa mer om er kurs! Håller med, låter verkligen som ett bra upplägg och givetvis ska ni ge er ut och tävla sen! :)

    SvaraRadera