onsdag 1 januari 2014

6 hundar på nyårsafton

Att fira nyår med 6 hundar kan vara lite kaos artat, men jag visste sedan tidigare att 3 av hundarna är rätt obrydda för ljud och smällfasta.
Men 2 av hundarna är lite si och så kan skälla på tvn och gillar inte skumma saker men de är inte smäll rädda, och sen den siste, lilla Batman som inte gillar oväntade ljud utifrån och han är ju så ung ännu så det var hans första nyårsafton.

Hundarna får inte vara ute själva i inhägnaden på nyårsafton och det blir en massa koppelpromenader vilket gör att de blir rätt trötta och de riskerar inte att bli skrämda, eller jo men då vet jag i alla fall vad som hänt...
Man hör om så många idioter som smäller smällare när hundar går förbi osv så när vi såg folk ute igår med smällare då vände vi och gick åt andra hållet så vi inte skulle riskera någonting.
När det smällde ute så var ingen hund brydd alls, de tittade inte ens dit utan fortsatte med det de höll på med och/eller fokuserade på oss människor. Efter att Batman hört och sett smällare/raketer ute så var han mindre brydd inne oxå vilket var rätt skönt när vi hade den 3 åriga människo valpen som sov och då är det inte kul med skällande hundar, fast hon är oxå rätt obrydd för oljud. 

Tolv slaget kom och gick och för säkerhets skull var mjukosten framplockad och hundarna satt som ljus och tindrade med ögonen och vill smaka och märkte inte att det smällde. 
Sen gick vi och sov efter att ha gått ut på en kiss runda. 

Det var så skönt att det smällde lite kring middagstid sen var det tolvslaget och det var inte så jätte mycket och sen tyst rätt fort igen, så det var bara att gå och lägga sig och sova som en stock! 
Nu på morgonen har jag gått runt på gården och kollat så vi inte har nå skräp från smällare eller raketer på våran gård, det är jätte giftigt, vilket gör mig förbannad när folk går ut smäller smällare och sen lämnar skräpet ute, visst raketer är svårt att städa efter men smällare!! 

2 kommentarer:

  1. Skönt när nyårsafton går bra & hundarna inte bryr sig. Här var vi ute sista gången vid 22-tiden och det smällde lite längre in i byn men ingen brydde sig och vid 12-slaget låg alla fem och sov.

    SvaraRadera
  2. Så himla skönt när det går bra! Jag skulle gärna se totalförbud på smällare och raketer för privatpersoner... Men vår Tassa är också totalt obrydd, så cool att jag ibland undrar om hon har fel på hörseln. Å andra sidan hör hon en öppnad matpåse från andra sidan huset även om hon sover djupt...

    SvaraRadera