söndag 25 maj 2014

Agility tävling 25/5-14 Skellefteå (Gimli)

Idag blev det oxå en super tidig morgon, mina hundar är pigga jämt och är varken kvällströtta eller morgontrötta utan de vilar när de får chansen, sen att Gimli vilar så himla bra i en bur oavsett var man är gör allting ännu lättare. 

Vi började morgonen med hopplopp, när mediumklassen är klar så får vi gå en ny banvandring eftersom domaren gjorde en liten ändring för att minimera skaderisken på den jätte hala gräsplanen(det hade regnat hela natten och regnade fortfarande)
Jag märkte inte av och behövde tänka om utan kunde köra som planerat vilket kändes riktigt skönt när vi hade startnummer 7.
Vi var redo taggade och inte alls nervösa, och allting klickade så himla bra, det fanns fällor men så länge man jobbade tight med sin hund på den tighta banan så blev det en väldigt smidig och super rolig bana så när vi gick i mål som felfria så tog vi ledningen men i grund och botten var vi 42 anmälda men jag har ingen aning om hur många som dök upp så att man skulle klara sig speciellt långt trodde jag inte men man hoppades ju så klart. 


Anna & Mir och Josefin & Aiko gjorde två superlopp och de placerade sig som tvåa och etta vilket de verkligen förtjänade och vi lyckades hamna på en fjärde plats och fick en av fem pinnar så vi har lyckats plocka våran första pinne och vi är super nöjda!!! :) 


Agilityloppet idag var svårt eftersom ingen blev felfri, och vi gjorde inte alls något bra lopp det var lite rivningar och Gimli hittade en fläck som luktade super gott så antingen löptik eller om någon hade tappat något där det vet jag inte. Trotts att vi fick massor med fel(fler fel dock än jag lyckades se på filmen) så var vi i alla fall inom referenstiden och alla byten fungerade så det känns riktigt bra.
Det kändes helt okey med ett dåligt lopp när man gjort debut under helgen och inte diskat sig på något lopp, vi fick med oss en pinne hem och känslan vi har för agility är bara att det är SÅ kul!!
 



2 kommentarer: