måndag 18 april 2016

[Batman ]Slalom och Kontaktfält

Igår var det dags för vårens sista ridhusträning och eftersom gräsplanerna fortfarande är översnöade, grusplanerna är leriga och blöta och den lilla biten gräsmatta som finns så där är tjälen. Så just nu känns det som att det är länge kvar tills det blir träning igen ... :(
Senaste 3 gångerna då Batman har tränat så har vi kört en del kontaktfält, första gången gick det super dåligt och man kände det som att vi inte kommer klara agilityklassen fören om ett år, och andra gången gick det lite bättre men igår då märkte jag att lampan tändes och han har börjat förstå vad jag vill och vad tanken är.

Han träffar nästan jämnt om vi går hela bommen, men igår körde vi med rätt mycket fart men med belöning varje gång efter för att han skulle fokusera framåt och så det lättare blir att köra med fart.
Vippen gick riktigt bra oxå igår och han har slutat idiot flyga/hoppa med den så det känns som det kommer utvecklas mer och mer. Så nu är planen att få mer stadga på balanshindrena så vi senare kan börja försvåra men det blir nog först till hösten.

Slalomingångarna har vi lite problem med när det är för mycket fart inblandat, ibland blir det så snygga ingångar, ibland inte. Men vi ska verkligen träna på det i sommar och det kan vi träna mycket på hemma som tur är, bara tjälen försvinner ur backen.


1 kommentar:

  1. du får bygga om inomhus... så kan ni träna där ;-) hihi =)

    SvaraRadera