måndag 25 april 2016

Formfranska, grötris eller annat?

Helt plötsligt hade jag tre hundar som var dåliga i magen, så då börjar man misstänka att de fått i sig någonting olämpligt ute av katt, igelkott eller fågel eller någonting annat äckligt som kommit fram nu när snön nästan försvunnit.
Jag vet inte vad det är men ingen av hundarna ville äta och de var riktigt risiga i magen.
Tidigare har jag fått höra om grötris och gav det till min första lapphund som var dålig i magen, men igår fick jag det bästa tipset jag varit med om och det är Formfranska. Hundarna älskar det och ville faktiskt äta när jag gav dom varsin bit och fort stoppade det upp magarna så nu har vi fått det att stanna av så nu blir det lite färskfoder, formfranska och några torrkulor några gånger om dagen tills vidare, för vill undvika bakslag.

Det är så enkelt med formfranska, bara köpa på affären och ha i frysen och ta fram vid behov, Grötris ska kokas och förvaras och det geggar och har sig och jag tycker väll inte att det har någon speciell effekt. Sen finns det andra saker man kan prova men jag har aldrig provat någonting så bra som formfranska än så länge.

1 kommentar:

  1. Jag hade samma upplevelse fast jag körde med laktosfri Verum hälsoyoghurt på mina hundar (vild chansing när ena fick akut diarré en helg när jag inte hade hemma/fick tag på Pro-Kolin), stoppade upp omedelbart (måste väl vara de där miljoner goda bakterierna ;)) & funkade hästlängder bättre än något annat jag provat. Hundarna älskar det och rätt enkelt att ge som det är och sen blanda med torrfoderkulorna :) Kanske måste testa med formfranska någon gång också, men mina finsmakare kanske tycker det är blä (fast inget kan vara värre än ris & risavkok enligt dem, haha) :P

    SvaraRadera