måndag 11 april 2011

Freddies förändringar

Sommaren -07 ca 10 månader

Vintern -11  ca 4,5 år
Freddie blev kastrerad för inte ens ett år sedan, detta pga att flera anledningar han ska inte gå i avel, han går inte att ställa ut, han rymde om han fick chansen och översexualitet. Han har även varit otrevlig mot okända människor och haft kortstubin i närheten av barn. Hundar har oftast gått bra men vissa hanar har han inte riktigt gillat men man måste ju inte tycka om alla.
När vi då blev gravida så kände jag att nu har jag velat fram och tillbaka och försökt träna han i 2 år utan att komma riktig någonstans, så då blev det kastrering maj -10.
Efter detta har han blivit lugnare och tryggare i sig själv, han är fortfarande busig och får chinesrejs, han går att ha lös utan att han smiter, han är matglad(blivit jätte snål), vilt främmande hundar och människor får mer än gärna komma fram och lukta/klia/klappa han.

Jag är fortfarande lite försiktig med nya människor eftersom en del är lite väl påflugna och han tycker att dom blir lite läskiga men detta utan att han visa mer ogillande än att han inte vill umgås med dom.
Så idag träffade vi en vilt främmande människa(okänd för oss båda) denna tjej fick klia och klappa och luta sig över han och han bara stod där och såg ut att tänka "Mer, fortsätt, sluta inte".
Snacka om stor skilland det är på han, då skulle han ändå fylla 4 år det år han blev kastrerad så det var många som sa att jag inte skulle ha några större förhoppningar. Den bästa förändringen är nog att innan så hatade han våran Lapphundsvalp och 1 månad efter kasteringen så började dom busa hej vilt :)

//Matten vid "spakarna"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar