tisdag 28 augusti 2012

Matten vill trickträna!

Matten i den här familjen vill mycke men vissa saker är svårt att bli av speciellt med en stjälp-hjälpande nästan 2 åring kring fötterna. Har ni provat trick träna 1 hund, samtidigt ha en hund som bur tränar(den biten går jätte bra) men nu ska vi lägga till en valp som fröken J har svårt att låta bli eller så är hon mitt i träningen eller så öppnar hon buren och kryper in vilket inte är okey... (vem lärde henne att öppna dragkedjor eller haspar på stålburar?)

Så funderar om man här på bloggen nu när det närmar sig höst/vinter kunde styra upp trick träning "tillsammans", man tränar visar film, bilder och text(man kan ju ha rätt fria tyglar när inte alla vill eller ha möjlighet med film) och att man har bestämda trick uppdaterar hur det går och sen får man utveckla tricken själv eller utmana varandra eller något...Sitter själv och spånar just nu men tänkt se om någon ville haka på?



Trick exempel:
* sitta vackert
* sitt under gång
* rulla runt
* springa runt något
* 8 mellan benen

Utmanings exempel:
* sitta vackert på något konstigt
* springa runt något ovanligt
* lära sig ex tända lampan, trycka på dörröppnare osv

Vad tror ni? Har man flera hundar så kan man variera eller köra med flera, inga måsten om att alltid vara med(man hinner inte alltid allting)
//Matten

3 kommentarer:

  1. Sv: Eller tänk om man bodde så pass långt norrut... ;)

    SvaraRadera
  2. Vilken fin blogg du har! :)

    När jag tränar tricks brukar en hund också få burträna eller så kör ena hunden passivitet och "stanna" medan jag kör med den andra. Tycker det låter jätte kul och intressant med att trick träna "tillsammans" genom att visa bilder och lägga in text på hur man gjort osv, om du var så du menade. :)

    SvaraRadera
  3. Kikar in här igen efter att ha läst ditt svar i min blogg, jag är på! Vore jätte skoj!

    Ang dina förslag så vore sitta fint och springa runt något för oss. Många av förslagen kan de redan. Ena tiken har lärt sig "ledsen" nyligen, att lägga tassen över nosen som att hon torkar bort en tår, ett gulligt tricks som jag tänkte försöka lära hanen också. :)

    SvaraRadera