lördag 1 september 2012

Zeke 10 veckor

Idag fick han lov att följa på fotbolls match eftersom hussen sov efter en jobb natt, på matchen så låg han och filosoferade och sov mest. Han var helt obrydd om alla människor som ville klappa han, helt trygg när han sover i närheten av matte, han sover även ofta i famnen vilket är jätte mysigt.

Sen har vi åkt båt, Zeke & Gimli(Bilbo har åkt förr och fick stanna hemma för 3vuxna, 1 barn och 3 hundar i en liten båt kändes lite läskigt när 2 hundar och barnet inte åkt båt förut så vi vet inte hur de reagerar)
Zeke tyckte att Ilo en busig 5 månaders jämthund var läskig, inte så konstigt med tanke på att han redan var 60cm hög så han sov mest när vi var borta de andra hundarna (Gimli, Minna, Garbo och Ilo) busade en hel del så Gimli var lycklig. De hade älgben och kunde springa runt i skogen på ön utan att någon brydde sig, snacka om att få vara hund på riktigt.

Zeke med sitt obrydda lugna sätt påverkar verkligen människor, de har svårt att tro att han är 10 veckor, de vill veta allt om han bruna färg där även hans nos ögon och trampdynor är bruna, sen allt om färger och rasen och hur de är och hur stora dem blir osv :) Däremot stör jag mig på folk som inte frågar före och de som tränger sig på sovande valpar men jag säger ifrån och då får de bli hur sura de vill :P

Pojkarna sover som stockar nu och efter allt som hänt senaste tiden så är även mattens energi slut! Vi ska uppdatera med lite bilder på alla pojkarna bara man får dem med på samma bild ;) 

//Matten & de 3 musketörerna

2 kommentarer:

  1. Håller med dig. Man måste av flera orsaker fråga först innan man närmar sig en hund. Där brukar barn vara duktigare än vuxna.

    SvaraRadera
  2. Vilken fin färg han har Zeke. ja det är konstigt att man inte frågar först utan tar för givet att det är ok att klappa bara för att det är en valp. När Maya hade fått valpar så fick hon livmoderinflammation och uppfödaren tog med sig henne och hennes 2dagar gamla valpar för att uppsöka veterinären. När de kom fram och gick genom väntrummet var det en kvinna som bara hoppade upp och tänkte klappa valparna. Vilket inte alls var ok pga smittorisken.

    SvaraRadera