lördag 28 januari 2012

Gimlis första utställning - Inoff Boden 28/1-12

Idag var det premiär dagen för Gimli i utställningsringen och man vet ju aldrig hur en hund ska reagera, ny miljö-massa hundar-någon okänd som ska klämma & känna - man ska försöka springa och stå som matte säger = det kan inte vara så lätt när man är 6 månader.

Domare: AnnCharlott Burman
Kritik: 6 månader, maskulint huvud, fina ögon, korrekt bett, fin hals, aningen tunn i kroppen, välansatt svans, tillräcklig benstomme, normal vinklad, markant tråna rörelse fram och bak. Fina rörelser från sidan. Trevligt visad.


Med den kritiken kan man inte vara annat än nöjd och han skötte sig jätte bra, det enda som vi måste försöka fixa som är ett problem är att lilla söta Gimli vill lägga sig ner och bli kliad  så fort någon böjer sig ner och ska känna igenom han.
Hon gnällde även lite på att han har så mycke päls så hon hade svårt att hitta "kulorna" ;P fast det är ju en positiv sak  ;) 
Sen i Bis ringen för valp 1orna så fick vi bara ställa oss, inte springa en meter så de brydde sig inte alls om några rörelser vilket jag tycker är rätt viktigt på en hund men så det kan vara, Gimli stod hur bra som helst och höll upp svansen så fint, som grädde på moset så viftade han på svansen.
Lapphundar har som naturligt att låta svansen hänga i vilande läge men på utställningar ska den helst vara uppe på ryggen och det är nog inte vanligt att de dessutom viftar på den så jag hoppas det håller i sig. Han verkade ha jätte kul och han har varit tyst och sovit i buren annars.

Mattens älskade lilla hjärta! I morgon ska jag skriva om Dantes kritik och dag :) 

3 kommentarer:

  1. Men grattis till superkritik!
    Jättekul att han tyckte det var skoj!

    Ja, min Teo äter bara torrfoder (lite känslig mage)
    Yra har ätit vom og hundmat + torrisar ett bra tag nu och det funkar :)
    Men den där bravo alltså... ingen hit!

    SvaraRadera
  2. Grattis till fin kritik på premiären!

    SvaraRadera
  3. Grattis till den fina kritiken =)

    SvaraRadera