onsdag 18 januari 2012

YouTube + agility

Har suttit och kollat på agility på youtube nu så jag är sååå taggad/sugen på träning men pga mörkt och snöigt ute och sambon på jobbet så är möjligheterna väldigt små, dessutom att ha en 1årig tvåbenting hjälper inte alls sådana här gånger :P
Dessutom är valpen-Gimli inte alls inkörd på någonting som heter Agility så vi funderar på lite grunder som valpar kan göra men sen kördes det fast i tänkandet. Ska plocka fram runda tunneln och introducera den igen, han träffade tunneln hos sin uppfödare när han vara en mini... Eftersom jag är totalt grön när det gäller agility blir det nog att titta fråga och läsa massor för att sen planera inlärning och träningen för att kunna sätta igång.
Någon här med tips & råd?? :) 
//Tränings sugen Matte

2 kommentarer:

  1. Det finns tokmycket jätteroligt att agilityträna om man har en valp :)

    - Leta på cirkellekar på youtube, så hittar du en del "springa runt-saker".

    - Träna på att skicka hunden runt saker. Ett träd i skogen, en PET-flaska på golvet inomhus, en lyktstolpe, eller vad som helst :) Skicka både från höger och vänster, och sen skicka längre och längre ifrån.

    - Start och kunna sitta still tills du säger friordet (jag har ok t ex).

    - "Två av två på" kan du träna i trappen hemma, eller på någon sten i skogen eller en liten pall eller vad som helst. Och vill man kan man ta en bräda och lägga i trappen, så blir det som en balansnedfart :) (Kolla på film och How to-kategorin på min blogg så hittar du mer info)

    - Ta en bräda och lägg en vedklabbe under, så du får en "bäbis-gunga". Så kan man träna hunden på att det rör sig under fötterna :)

    Åååhh det finns massor :)
    Googla och youtuba "valpagility" så hittar du mer :)

    SvaraRadera
  2. Kontakta gruppen som tränar i Bensbyns ridhus, du kanske får komma och kika lite där..

    SvaraRadera