fredag 27 januari 2012

Så förbannad på hundägare!!

Jag blir SÅ arg!!! 
Om man har en hund som redan som valp blev omkull sprungen av en lösspringande svart storpudel så blev resultatet en liten hund som är rädd för stora, svarta, hundar.
Nästa gång en hund kommer lös springandes så satt sig denna valp med svansen mellan benen och skakade = nu spelar det ingen roll storlek eller färg utan hunden är nu rädd för hundar + människor för dom kommer ju efter och äger dessa hundar.
Så i kopplet får man nu en skällande spänd hund som är rädd, så rädd att inte ens valpar går bra, det fungera bara med hundar av samma ras + hundar som denna hund kände innan allt detta. (Hunden här AVSKYR min Bilbo trotts att dom känt varandra sedan B var valp..)

Sen när man tränat sin hund + fått hjälp för att träna sin hund,(att träna bort rädsla går inte )men vi har tränat denna hund till att ignorera andra hundar.
På grund av allt detta har saker som roliga agility kurser och utställningar fått stå tillbaka men tack vare framsteg i träningen var vi nu inbokade på utställning i morgon men vad tror ni hände igår kväll?
Jo så klart kom det en lös hund mindre modell (ras spelar ju som ingen roll när alla är läskiga) fram springandes i mörkret, utan ägare så klart - hon kom senare och bad om ursäkt..
Så nu får vi se hur det kommer gå i morgon på utställningen. 
Arg arg arg, klart man får ha hunden lös men INTE att den får springa och hoppa på andra hundar, spelar ju som ingen roll om den är aggressiv eller ger lekinviter när hunden är livrädd.
//Matten(Inte matte till denna hund utan bara extra matte ibland)

4 kommentarer:

  1. Aj då! Hoppas det inte satt för djupa spår utan går att genomföra utställningen trots allt. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med! Lösspringande hundar som dyker upp från ingenstans och skräms är ett otyg!!!

    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Jag och Donna kämpar på, hon har "bara" skällt på två hundar på en och en halv vecka! Det svåraste är nog att inte höja "kraven" för fort, så man inte ramlar tillbaka på ruta ett igen. Men det fixar vi människor! Våra små ludna vänner är ju definitivt värda allt jobb så de slipper vara rädda och osäkra! :'D

    SvaraRadera
  4. Så lite kan göra så mycket.. Hoppas att det går bra på utställningen ändå!

    SvaraRadera