onsdag 6 juni 2012

6/6-12 Agility träning

Gimli vilar
Idag var vi i Lule och tränade Agility igen(vi var där även i söndags)
A-hindretI söndags var det JÄTTE läskigt, tills vi gått upp och ner på andra sidan en gång, nu går det utan problem & han som har rätt kort steg tarkontakt fälten MEN jag vill träna in ordentligt kontaktfällt men det är svårt när han vill springa av så fort som möjligt och inte stanna i nedförsbacke.
HopphinderHan älskar verkligen att hoppa hinder och vi kör lite olika höjd och ännu är det upp och över. Vi körde lite hopp-teknik med 5 hinder på rad det gick riktigt bra för lille skutt :)
Bommen
Första gången idag, han fick för sig att hoppa ner så jag får gå nära så han inte vill gå därifrån, han tycker inte att det är det roligaste hindret, även här är vi lite oense om kontaktfälten, han tar dom men vill helst inte stanna och träna på dom. Kanske måste träna in kommandot STANNA..eller?
Tunnlar
In och igenom... fort går det och han ser lycklig ut vi har provat några som svänger såhan inte kan se ut och det gå bra men de får inte svänga för mycke men han tar både långa och korta.
Lången
Vi har bara provat i small storlek, vi har ju ett hemma som vi kan träna på när vi vill... 
Däcket
Först ville han gena i ramen men när det fanns fler hinder bakom så flöt det på bättre så att han tog det rätt på låg nivå.
Slalom
Har vi som bara tränat på hemma och har inte ett kommando för det ännu, så när vi körde med slalomet på klubben så tog han hela men med MYCKE hjälp så vi skaträna mer hemma innan vi provar där igen.
(Vippen, Lången och Platten ska vi ta senare när det inte ösregnar)

Ge mig/oss gärna tips och idéer. Det som fungerar med en hund fungera kanske inte med en annan men vi är villiga att prova oss fram och ni agility nördar som läser, ge oss gärna lite nybörjar övningar men han är bara 1 år så  inte för avancerat :)

2 kommentarer:

  1. Använd en musmatta som target på kontaktfälten eller ställ en liten skål med nåt riktigt gott just nedanför hindret (eller i slutet av kontaktfältet) så han stannar & blir stående på kontaktfältet medans han äter. På A-hindret så bromsa honom redan från toppen, ha koppel & halsband på ett par ggr så du kan hjälpa till på nervägen :)

    SvaraRadera
  2. Kontaktfält fick vi träningstipset att använda en musmatta hemma och klicka när Freja satte tassen på den. När hon förstått det hela tog vi med musmattan till A hindret och placerade musmattan på kontaktfältet. När hon förstått att samma sak gällde där klippte vi musmattan mindre och mindre. Under kontaktfältsträningen tog hon inte hela hindret utan vi lyfte henne upp på hindret. Kan det va nåt?

    SvaraRadera