tisdag 26 juni 2012

recept & recension på beställning av Polka :)

Blodpudding
När ni människor ätit er mätta kan ni skära upp blodpuddingen som blev ostekt(kanske fungerar med stekt blodpuddings oxå men det vet vi ingenting om) i mindre bitar, de kryper en del och ju större bitar desto mindre risk för att vi råkar bita er i fingrarna av misstag ;)
Man kan göra som våran matte oxå att man köper en billig blodpudding och hackar upp hela till hundgodis. Matten hojtar att det även går bra med utgången blodpudding eftersom de är vakumförpackade, grönblodpudding vet vi ingenting om hur den smakar.

Slå på ugnen, inte slå utan vrid på 100 grader och kasta in, eller stoppa in plåten med blodpudding(matten rekommenderar bakplåtspapper) sen stänger man men lämna luckan öppen med en springa, sen väntar man och väntar och väntar i ungefär en evighet(2-2,5 timme) sen låter man de svalna och blir hårda och goooooda. Huvudsaken de är hårda utan på inuti får de gärna vara lite mjuka, vi brukar frysa ner i mindre burkar så de räcker läääääänge och man får bara när det är viktig träning så man verkligen vill lyssna.

Betyg 4,5 av 5
avdraget är till matten för att hon gör små bitar, vi vill gärna har STORA bitar ;) 

KorvchipsTa korv, vilken som helst men i receptet står det hotdogs, vi tog Piteortens falukorv. Skär upp den mängd du vill ha(all korv du kan hitta) i tunna skivor. Sprid ut dem på en plåt(glöm inte bakplåtspappret). Torka i ugnen på 250 grader(vi rekommenderar 175)för de ska bli torra, bruna och knapriga, våra är flottiga och svarta men delikatessa ändå men matten vägrar ta med dom på våra träningar hon pratar om flottiga kläder och händer och så dära .... 
Betyg 4 av 5
även här avdrag till matten hade de varit bruna och knapriga så en klockren 5a nu får hon bara en 4 så bäst hon gör mer så det blir rätt ;)

Tonfiskgodis - Har vi inte prov smakat eller provbakat...
2 burkar tonfisk i vatten
4 dl finmalt vete
2 ägg lättvispade
2 msk riven parmesanost

Blanda ihop allt med en mixer eller matberedare hacka blandningen väl. Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut blandningen över pappret.
Stek i ugn på 180grader i ca 20 minuter.

2 kommentarer:

  1. Det började typ vattnas i munnen på Polka tror jag ;) Däremot vägrar jag att göra tonfiskgodis åt henne, där går min gräns på äckelvarning :P Vi måste nog inhandla blodpudding och korv :D

    SvaraRadera
  2. Blodpudding är en favvo här oxå!

    SvaraRadera